Tartlased jäävad valimisaktiivsuse poolest alla vaid harjumaalastele

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valijad Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumisse rajatud jaoskonnas number 4.
Valijad Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumisse rajatud jaoskonnas number 4. Foto: Kristjan Teedema

Valimispäeval kella 16ks oli Tartu linnas riigikogu valimistel hääle andnud 60,6 protsenti valijatest. Selle tulemusega jäid Emajõelinna inimesed alla vaid harjumaalastele, kelle puhul oli vastav näitaja 62,8 protsenti.

Tartule ja Harjumaale järgnesid eelnimetatud kellaajal Tallinn ja Hiiumaa, kus kummaski oli kodanikukohuse täitnud 59,1 protsenti kodanikest. Kõige väiksem valimisaktiivsus on olnud Ida-Virumaal – 41,6 protsenti. 

Foto: Ekraanitõmmis

Vabariigi valimiskomisjoni teatel oli terves Eestis kella 16ks käinud hääletamas 57,2 protsenti valijaskonnast. 2015. aasta riigikogu valimistel oli pärastlõunaks hääletanud 56% protsenti valijatest.

Kõik jaoskonnad on avatud kella 20ni. Hääletada saab täna vaid oma elukoha järgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või  juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel ja e-hääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles