Linn aitab kohandada erivajadustega inimeste eluruume

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohandatud vannituba enne ja pärast remonti.
Kohandatud vannituba enne ja pärast remonti. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linn osaleb projektis «Puuetega inimeste eluaseme füüsiline kohandamine Tartus, II voor», selle abil kohandatakse erivajadustega inimeste eluruume nende vajadustele vastavaks. Taotlused tuleb esitada hiljemalt 1. maiks. 

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul annab  projektis osalemine puuetega inimestele hea võimaluse oma elukvaliteeti parandada. «Esimeses taotlusvoorus kohandatakse 42 kodu ning kokku toetatakse projekti esimeses voorus laekunud taotlusi ligi 250 000 euroga,» ütles Lees «Nüüd on lisandumas teine voor, milles saame toetada veel 60 kodu kohandamist ümmarguselt 380 000 euroga,» lisas abilinnapea. 

Projekti raames on võimalik kohandada koduseid liikumisteid (näiteks eluruumi sissepääs, hoone välisukse ja eluruumi vaheline käigutee, hoonesse ja selle territooriumile sissepääs), hügieeniruume ja kööke. Kohandada saab Tartu linnas asuvat aasta ringi elamiseks sobivat eluruumi, mis on toetuse taotleja rahvastikujärgne ja tegelik elukoht ning tema enda või tema pereliikme omandis, kaasomandis või kasutuses üürilepingu alusel.   

Taotlus eluruumide kohandamiseks tuleb esitada hiljemalt 1. maiks Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonnale. Need tuleb saata meiliaadressil sto@raad.tartu.ee või postiaadressil Raekoja plats 3, Tartu, märgusõnaga «Puudega inimeste elusaseme kohandamise toetus». Samuti võtavad taotlusi vastu elukohajärgsed Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna piirkonnakeskused. 

Taotluse blankett on Tartu linna kodulehel. Enne taotluse esitamist palutakse lugeda läbi infokiri.

Taotluse esitamise järel: 

  • sotsiaal- ja tervishoiuosakond kontrollib, kas taotlus vastab projekti tingimustele, 
  • sotsiaal- ja tervishoiuosakond esitab Tartu linna koondtaotluse rakendusüksusele hiljemalt 26.8.2019, 
  • taotluse rahastamise otsuse alusel tehakse kohandustööd vastavalt ERFi meetmes kehtestatud projekti tingimustele. 

Projekti rahastab Euroopa regionaalarengu fond meetmest «Puuetega inimeste eluaseme füüsiline kohandamine». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles