Tartu läheb Eesti sünnipäevale vastu piduehtes

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreformi järel ülikoolilinnaga liidetud Märja sissesõidutee on Tartuga sarnaselt linna ja riigi lipukestega ehitud.
Haldusreformi järel ülikoolilinnaga liidetud Märja sissesõidutee on Tartuga sarnaselt linna ja riigi lipukestega ehitud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti riigi sünnipäeva auks on Tartu linn piduehtes – rahvusvärvidega on kaunistatud raekoda, Kaarsild, peatänavad, liinibussid, aga ka need need piirkonnad, mis enne haldusreformi linnale ei kuulnud.

Raekoja fassaadi ehivad kaheksa meetri pikkused rahvusvärvides pannood ning akendel on talvised taimeseaded. Raeplatsi ja tähetorni ümbruse valgustipostid on kaunistatud rahvusvärvides lindiga.

Sinimustvalgete lippudega ehitud raekoda.
Sinimustvalgete lippudega ehitud raekoda. Foto: Margus AnsuTartu Postimees

Kesklinnast Eesti Rahva Muuseumi juurde suunduval Roosi tänaval on Narva maanteest kuni Muuseumi teeni valgustimastidele riputatud suured riigilipu ja Tartu lipu värvides vimplid.

Rahvusvärvidesse valgustatakse ka Kaarsild, mille tavapärased muusikahelid asendatakse sel nädalal Erki Pärnoja poolt vabariigi 100. aastapäevaks loodud muusikateosest «Saja lugu» pärit fragmendiga «Kased».

Pidulikkust ja valgust lisab linnaruumi ka nädala lõpuks Narva maantee ja Muuseumi tee ristmikul asuvasse Raadi parki valmiv valgusinstallatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles