Saksa rahvusvähemused tutvustavad end rändnäitusel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusel on lugemist, kuulamist ja vaatamist.
Näitusel on lugemist, kuulamist ja vaatamist. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli raamatukogu teisel korrusel saab vaadata näitust «Kahel maal. In Zwei Welten», milles tutvustavad ennast 25 erineva looga sakslased, kes elavad rahvusvähemusena Kesk- ja Ida-Euroopa ning ka endise Nõukogude Liidu riikides ja Taanis.

Tartu sakslaste seltsi juhatuse liikme Julia Barsukova teatel ei ole saksa vähemused alates aastast 1991, mil loodi saksa vähemuste ühendus, end üheskoos näidanud ega ühiselt oma minevikku ja tänaseid olusid tutvustanud. Rändnäitus «Kahel maal. In Zwei Welten» seda nüüd teebki.

Väljapanek on juba rännanud Saksamaale, Taani, Poola, Rumeeniasse, Slovakkiasse, Leetu ja Lätti. Nüüd on järg Eesti käes.

Avamisel pidas ettekande Euroopa vähemusrahvuste liidu saksa vähemuste ühenduse spiiker Bernard Gaida. Sõna võtsid Julia Barsukova ja Tartu saksa kultuuri instituudi juhataja Malle Ploovits.

Tartu ülikooli raamatukogus on «Kahel maal. In Zwei Welten» vaatamiseks välja pandud 13. märtsini.

Näituse avasid Malle Ploovits (paremalt), Julia Barsukova ja Bernard Gaida.
Näituse avasid Malle Ploovits (paremalt), Julia Barsukova ja Bernard Gaida. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles