Tartu maratoni lasteüritustele lisandub laupäeval ka nelja kilomeetri distants

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Haud

Tänavused soodsad lumeolud võimaldavad 16. veebruaril Tähtvere spordipargis peetavatel 46. Tartu maratoni lasteüritustel 11-aastastel ja vanematel lastel suusatada mööda pikemat, neljakilomeetrist rada. Noorematel suusasõpradel on valida 400- ja 800-meetrise distantsi ning 2,5-kilomeetrise ringi vahel. Kokku on üritustele oodata ligikaudu 1500 osalejat.

Tartu maratoni lasteürituste projektijuht Oliver Kivimäe on igati rahul. «Üle mitme aasta on olnud stabiilne ning lumerohke talv, mis on võimaldanud suusatada ligi kaks kuud. Kuigi praegune prognoos lubab sulailma, peaksid ka pikemad rajad, 2,5 ja 4 kilomeetrit, plusskraadidele vastu pidama. Lühemad rajad on kaetud kunstlumega ning nende sulamise ohtu ei ole,» sõnas ta.

Lasteüritustest osavõtt on lastele tasuta ning kõik lõpetajad saavad finišis medali. Varasemaid paberdiplomeid asendab kodus prinditav «Värvi ise!»-diplom, et iga laps saaks kujundada endale just sellise diplomi, mis tema suusapäevaga kõige rohkem kokku sobib. Lisaks loositakse osavõtjate vahel välja mitmeid auhindu koostööpartneritelt.

Registreerimine lasteüritustele on veebis avatud täna kella viieni pärastlõunal. Reedel, 15. veebruaril saab registreeruda ka Tartu maratoni võistluskeskuses Lõunakeskuses kell 12–19, kust eelregistreerunutel on ühtlasi võimalus stardinumber kätte saada. Lisaks on võimalik registreeruda stardipaikades alates üks tund enne esimese lasteürituste distantsi starti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles