Lumesajust tingitud elektrikatkestused andsid Jõgevamaal lastele popipäeva

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid. Pilt on illustratiivne
Elektriliinid. Pilt on illustratiivne Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja/Scanpix

Täna öösel maha sadanud lumi ja jäide on põhjustanud Elektrilevi võrgus rohkelt rikkeid. Kell 9.15 oli üle Eesti vooluta 13 000 klienti. Enim katkestusi oli Põhja-Eestis ja Jõgevamaal.

Jõgeva vallas asuvas Vaimastveres läks elektrivool ära öösel kella kolme paiku. Hommikul  küll korraks see taastus, kuid kadus siis taas enne kella seitset. Vaimastvere kooli direktor Väino Ling sõnas, et täna on Vaimastvere kooli- ja ka lasteaialastel elektrikatkestuse tõttu vaba päev. «Maja hakkas juba külmaks minema, süüa teha ei saa, vetsu kasutada ka mitte,» sõnas Ling täna hommikul kella kümne paiku.

Ka saatis Ling koju Vaimastvere kooli õpilaskodu lapsed, sest pole teada, millal vool tagasi tuleb. «Tavaliselt nad (Elektrilevi – toim) kirjutavad, millal võiks voolu tagasi saada, aga sel korral öeldi ainult, et saame elektri esimesel võimalusel,» lisas Ling, kes parasjagu sõidutas õpilaskodu lapsi kodudesse.

Lisaks Vaimastvere koolile on Jõgeva vallas vooluta ka Sadala lasteaed ja kool ning Kurista ja Jõgeva aleviku lasteaiad.

«Peamiseks rikete põhjuseks on liinide külge jäänud lumi ja jää, mille raskuse all on liinid katkenud ja mastid murdunud. Tuule mõju on väiksem, aga esineb ka liinidele langenud puid,»  ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen.

Täpset elektrivoolu taastumise aega ei osanud ta öelda. «Oleme rikkebrigaadid üle Eesti laiali saatnud ja rakendame üha rohkem brigaade töösse. Tegutseme selle nimel, et elektrivarustus võimalikult kiiresti taastada,» lisas Klaassen.

Elektrikatkestuste kaardi leiab Elektrilevi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles