Tudengid disainisid vargakindla kohvitopsi

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Künnapas esitleb Physicumis toimunud häkatonil kohvitopsi, mida meeskonnal on plaanis edasi arendada.
Risto Künnapas esitleb Physicumis toimunud häkatonil kohvitopsi, mida meeskonnal on plaanis edasi arendada. Foto: Maido Parv

Publiku ees avaras auditooriumis seisab Läti kunstnik Velta Gūtmane. Ta esitleb oma meeskonna Robotghost elektroonikavidinatest ja prügist leitud asjadest kokku monteeritud seadeldist, nn robotvaimu. Saal pimeneb, kõlab eksperimentaalne sünge arvutimuusika ja kostavad karjed. Just nii algas möödunud pühapäeval ideede tutvustus Tartu ülikooli Physicumis Garage48 häkatonil ehk arendusnädalavahetusel Arts and Hard­ware. Žürii hindas 11 ideed, mida meeskonnad 48 tunni jooksul innukalt arendasid.

Üks meeldejäävaimaid oli Smugi meeskonna leiutis – nutikas kohvitops, mis tuvastab omaniku.

Smugi meeskonna moodustasid Tartu ülikooli arvutitehnika eriala tudengid Risto Künnapas, Jürgen Laks ja Aaron Otto Stalde, Eesti kunstiakadeemia arhitektuuriüliõpilane Mark Aleksander Fischer, disainerid Kaspar Timm ja Lõmaš Kama, programmeerija Laura Rosenthal ning turundaja Kristjan Valgur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles