Majanduskasvu tuultes lähevad uued autod nagu soojad saiad: Tartu salongid müüsid mullu tosin masinat päevas

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Auto sõidukite müügijuht Kristjan Lehesmets sõnas, et tavaliselt läheb neil reedeti salongist välja kuni viisteist autot.
Aasta Auto sõidukite müügijuht Kristjan Lehesmets sõnas, et tavaliselt läheb neil reedeti salongist välja kuni viisteist autot. Foto: Sille Annuk

Tartu automüügisalongides müüdavate uute sõidukite hulk aastas hakkab lähenema neljale tuhandele. Kui võtta arvesse, et enamik autosalonge on avatud esmaspäevast laupäevani, siis keskmiselt müüsid Tartu autosalongid eelmisel aastal 12 autot päevas.

Tartu automüügisalongides aastas müüdavate uute sõidukite hulk hakkab lähenema neljale tuhandele. Kui võtta arvesse, et enamik autosalonge on avatud esmaspäevast laupäevani, müüsid Tartu autosalongid eelmisel aastal keskmiselt 12 autot päevas.

Eesti autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu (AMTEL) statistika näitab, et mullu oli Eestis ostetuim uus auto Toyota, kuid Tartus troonib juba teist aastat Škoda. Neid müüdi siin mullu kaks korda rohkem kui Toyotasid. Kuigi üle-eestilist 2018. aasta uute automarkide müügitabelit juhib Toyota, oli enim müüdud automudel ikkagi Škoda Octavia. Kui võtta ette ainuüksi Škoda Tartu müügiarvud, ilmneb, et Tartu müügisalongist väljus mullu ühes päevas kaks autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles