Puhumisreidil tabati kaks napsitanud roolikeerajat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik alkomeetrit hoidmas.
Politseinik alkomeetrit hoidmas. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul kontrollis politsei üle Eesti autojuhtide kainust. Tartumaal ning Põltsamaal, Jõgeval ja Mustvees korraldatud kontrollaktsioonil pandi alkomeetrisse puhuma ühtekokku 746 sõidukijuhti. Avastati kaks alkoholi pruukinud juhti ja üks juhtimisõiguseta roolikeeraja.

Tartu patrullitalituse välijuht Sander Kullamaa tõdes, et alkoholi pruukinud autojuhtide hulk, kelle politsei täna tabas, on vaid väike osa kõigist neist, kes purjutanuna rooli istuvad. «Selline olukord teeb aga mõistagi murelikuks,» nentis Kullamaa.

«Kui autojuht pole hommikul rooli asudes oma tervislikus seisundis kindel, tasub leida kas seltskonnast kaine autojuht või lükata sõit üldse edasi, et olla täiesti kindel, et tervislik seisund seda lõpuks lubab. Seda peab tegema mitte politsei jaoks või kartusest trahvi saada, vaid eeskätt iseenda, oma kaassõitjate ja teiste liiklejate turvalisuse nimel,» sõnas välijuht. Ta lisas, et ka kergem joove ja uimasus mõjutavad märgatavalt reaktsiooni kiirust ja ümbritseva tajumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles