Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk: loodetavasti saab sõita originaalrajal

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kelk
Indrek Kelk Foto: Sille Annuk

Sel pühapäeval sõidavad tuhanded suusasõbrad igast Eesti nurgast kokku Otepääle, et võtta osa ligi 60-aastase ajalooga Tartu maratonist. Veel ei ole aga kindel, milline täpselt on võistluse formaat. See selgub kolmapäeva hommikul, mil peakorraldaja Indrek Kelk koos oma meeskonnaga raja olukorda vaatama läheb.  

Finiš Elvas täna õhtupoolikul.
Finiš Elvas täna õhtupoolikul. Foto: Jüri Saar

Läinud nädalal ütles Kelk, et lumeolud rajal on suurepärased ning prognoositud sulailm raja põhja ei kahjusta. Nädalavahetusega saabunud plusskraadid on pannud peakorraldaja muretsema pigem raja kõrvale jäävate parklate ja teenindusalade pärast, sest seal peavad liikuma tuhanded inimesed.

«Vaatame, mis ilm toob,» ütles peakorraldaja täna ning lisas, et põhisõidud (63 ja 31 km) toimuvad loodetavasti ikkagi originaalrajal. «Ilma kontekstis ei või muidugi milleski kindel olla, aga kui praegune 48 tunni prognoos paika peab, on seis pigem lootusrikas ja me ei pea originaalrajast loobuma.»

Täna õhtul testis Tartu Postimehe ajakirjanik Jüri Saar maratonirada ning leidis, et üldiselt on olukord hea, metsa vahel ning kõrgemates kohtades on rada ilus, lohkudes ootab laskujat aga vesi. Maratoni finiš Elvas oli samuti üsna vesine.

Tartu maratoni finiš Elvas.
Tartu maratoni finiš Elvas. Foto: Jüri Saar
Kolme kilomeetri kaugusel finišist on rada ilus.
Kolme kilomeetri kaugusel finišist on rada ilus. Foto: Jüri Saar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles