Selgus Tartu ülikoolist lahkuva kantsleri hüvitise suurus (4)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kantsler Meelis Luht lahkub ametist 3. märtsil.
TÜ kantsler Meelis Luht lahkub ametist 3. märtsil. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval kinnitas Tartu ülikooli kommunikatsiooninõunik Mari-Liis Pintson, et ülikooli kantsler Meelis Luht saab 3. märtsil ametist lahkudes hüvitiseks 30 000 eurot. Eelmisel nädalal keeldus ülikool hüvitise suurust nimetamast.

Tartu ülikool teatas 6. veebruaril, et Meelis Luht lahkub kokkuleppel rektor Toomas Asseriga riigikogu valimiste järel kantsleri ametikohtalt. Kuigi Pintson kinnitas toona, et Luht saab lahkudes hüvitist, ei soostunud ükski asjaomane inimene hüvitise suurust avaldama. Nii näiteks nimetas rektor Asser juttu 30 000-eurosest hüvitisest spekulatsiooniks.

25. jaanuari Tartu Postimehes ilmunud valimisintervjuus rääkis Meelis Luht, et ei tunne end oma praeguses ametis hästi. Samas ei andnud ta mõista, et kavatseb lähiajal kohalt lahkuda, vaid lubas tööd jätkata täie tõsidusega.

Luht kandideerib tänavu riigikokku sotsiaaldemokraatide Tartu nimekirja neljanda numbrina. Partei liikmeks ei ole ta seni astunud.

Meelis Luht asus kantsleri ametisse 2017. aasta augustis. Ametiaja jooksul panustas ta suuresti ülikooli raamatukogu remondi lõpetamisse, Ujula tänava õppe- ja spordihoone valmimisse ning Delta keskuse ehituse alustamisse. Rektor Asseri sõnul väärib Luht selle töö eest tänu ja tunnustust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles