Tartu linnavalitsus suurendab gümnaasiumi õppekohtade arvu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumist saab Eesti suurim gümnaasium.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumist saab Eesti suurim gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kolmapäeval algab registreerumine Tartu linna viie gümnaasiumi ühiskatsetele. Kuna põhikoolilõpetajaid on tänavu rohkem kui varasematel aastatel, suurendab Tartu linn uuel õppeaastal gümnaasiumikohtade arvu. 

Ühiskatsed toimuvad Hugo Treffneri gümnaasiumi, Miina Härma gümnaasiumi, Jaan Poska gümnaasiumi, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi ja Tartu Tamme gümnaasiumi koostöös ning need koosnevad kahest osast: testide osa toimub reedel, 15. märtsil ja vestluste osa 8. aprillist - 3. maini. 

Käesoleval õppeaastal lõpetab Tartus põhikooli ligi 100 õpilast rohkem kui varasematel aastatel, mistõttu on linn suurendanud gümnaasiumikohtade arvu. Tartu linnapea Urmas Klaas rõhutas, et lisaks oma linna põhikoolide lõpetajatele, on Tartu gümnaasiumid populaarsed väljastpoolt tulijate seas. «Meie gümnaasiumidest saab hea hariduse ja see aitab noortel oma tulevikku kindlamalt planeerida. Lisaks lubavad mitmekesised õppekavad ja valikainete rohkus valida noorel edasiõppimiseks just oma huvidest lähtuv gümnaasium,» rõhutas linnapea.   

Kuna enamikus Tartu gümnaasiumides ei võimalda õppekohtade arvu suurendamist koolimajade mahutavus, siis võtab avaramates tingimustes töötav Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium tuleval õppeaastal vastu 72 õpilast rohkem. Kokku  oodatakse seal 2019. aasta 1. septembril 10. klassi 288 õpilast, mis teeb Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumist Eesti suurima niinimetatud puhta gümnaasiumi. 

Tartu gümnaasiumijuhtide sõnul on Tartu valmis andma head gümnaasiumiharidust ka suurenenud põhikoolide lõpetajate hulgale ning õppimisvõimalused muutuvad gümnaasiumides järjest mitmekesisemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles