Fotod ja video: Peipsiääre vallas hukkus tulekahjus inimene

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel kell 1.15 sai häirekeskus teate, et Peipsiääre vallas on laustules elumaja. Et tulekahju oli laiaulatuslik, hakkasid päästjad kaitsma paari meetri kaugusel asuvaid kuure. 

Kui päästjad kohale jõudsid, oli maja katus sisse kukkunud ja leegid akendest väljas. Pärast suuremate leekide mahasurumist leiti kell 2.16 hoone rusude vahelt hukkunud inimene. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et hukkunu isikut ei saa enne ekspertiisi tulemusi kindlalt öelda, kuid hävinud majas oli elanud 63-aastane mees. Sama fakti kinnitas ka naabrimees.

Põleng kustutati lõplikult varahommikul. Maja hävis täielikult. Menetlusinspektori esialgsel hinnangul võis tulekahju põhjustada hooletus kütmisel: koldest võetud kuum tuhk, milles oli ka süsi, ei olnud nõuetekohaselt jahtuma pandud ja nii süütaski see maja.

2016. aastal tehti projekti käigus, mille üks rahastaja oli päästeamet, selle mehe elamus korda pliit ja ahi. Mõrast ahju oli enne seda parandatud käepäraste vahenditega ja pliidis oleva augu lappimiseks olid torgatud kivid. Tol ajal paigaldasid  Alatskivi päästjad majja ka suitsuandurid. Pliit ja ahi said siis küll korda ja suitsuandurid paika, kuid see ei kahjuks inimelu nüüd päästa ei aidanud.

Ka ei ole tagantjärele võimalik teada saada, kas majas olid enne tulekahju töökorras suitsandurid veel alles. 

Päästjad panevad südamele, et koldest võetud tuhk tuleb panna jahtuma mittepõlevast materjalist nõusse, näiteks metallämbrisse, ning eemale süttida võivatest materjalidest. Söed võivad tuhas soodsatel tingimustel hõõguda ööpäeva või kauemgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles