Haridus- ja karjäärimess Intellektika tuleb taas

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta Intellektikal oli oma inimeste ja teenistuskoertega väljas ka maksu- ja tolliamet.
Möödunud aasta Intellektikal oli oma inimeste ja teenistuskoertega väljas ka maksu- ja tolliamet. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedel tasub Tartu Näituste messikeskusse seada sammud kõigil neil, kel on soov õpinguid jätkata või end ametialaselt täiendada, sest toimub haridus- ja karjäärimess Intellektika

Messil tutvustatakse edasiõppimisvõimalusi kutse- ja kõrgkoolides Eestis ja välismaal ning jagatakse infot praktika-, töö- ja enesearendusvõimaluste kohta. Intellektikal on esindatud ka haridust ja õppimist toetav tegevus: pakutakse õpetajatele võimalusi. kuidas ainetunde korraldada ja kooliprogrammi täiendada.

Intellektika projektijuhi Teno Kikkuli sõnul on messile ühtaegu oodatud nii edasiõppimisest huvitatud koolinoored kui ka täisealised, kes soovivad end ametialaselt täiendada, uus amet õppida või hoopis pooleli jäänud õpinguid jätkata. «Messist võtab tänavu osa 65 ettevõtet ja organisatsiooni, mille seas kutse- ja kõrgkoolid, noorteorganisatsioonid, karjäärinõustamiskeskused,» kirjeldas Kikkul.

Intellektika lavaprogramm saab alguse Joosep Matjuse loodusfilmi «Tuulte tahutud maa» ühisvaatamisega ning lõpeb foorumiga, kus Eesti hariduse ja tööturu tuleviku teemal arutlevad haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse aseesimees Joosep Kään ning Eesti töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. Vestluse eesmärk on välja tuua noorte soovid töökohtadele, tööandjate vajadused ning hariduspoliitika. Arutelu juhib Tartu Postimehe ajakirjanik Greete Palgi.

Lisaks kõneletakse messi lavadel eduka õpilasfirma loomisest, finantsilisest iseseisvusest, välismaal õppimisest ja eksimuste lahendamisest. Semiootik Mihhail Lotman vestleb aga ülikoolide rollist Euroopa kultuuris.

«Koolides õpetatavad erialad on laiapõhjalised ning väljundiks ei ole tihtipeale ainult üks kindel amet, vaid pakuvad mitmesuguseid võimalusi. Loodame, et külastajad saavad messil väärt ideid oma tuleviku kujundamiseks,» ütles projektijuht Teno Kikkul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles