Narva maanteel põles korter, vanadaam toimetati haiglasse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul sai häirekeskus teate tulekahjust Tartus Narva maantee 86 kortermajas. Helistajaks oli majaelanik, kes tundis naaberkorterist levivat kärsahaisu.

Päästjad leidsid trepikojast põleva korteri ukse tagant suitsu sisse hinganud vanema naisterahva, kes majast välja toimetati ja kiirabitöötajate hoole alla anti.

Tulekahju levik piirati ja põleng korteri piirest välja ei levinud. Menetlusinspektorid selgitasid, et põlengu põhjustas rike vanas pikendusjuhtmes, mille tõttu süttisid selle läheduses riided. Korteriomanik oli tulekahju puhkemise ajal kodust ära.

Inspektori hinnangul võis tulekahju põhjustanud pikendusjuhe olla pärit lausa nõukogude ajast. Päästjad hoiatavad, et vanad pikendusjuhtmed on tuleohtlikud ning need tuleks aeg ajalt uuemate vastu välja vahetada. Põlengu võib tingida ka pikendusjuhtmete üle koormamine, kui selle pistikutesse ühendatakse korraga mitu suurt voolutarbijat, millest juhtmed kuumenevad ja nende ümbris sulama hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles