Uued korterid valmivad Tartus pea masueelses tempos

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui uusi eramuid lisandus ülikoolilinna tavapäraselt visalt, siis uusi kortereid valmis 2018. aastal 428, mis hakkab lähenema viimase majanduskriisi eelsesse aega jäävale rekordile. «Eelmisel aastal tehti uute korterite osas viimase üheteistkümne aasta rekord,» kinnitas Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint.

Napilt püsima jäänud uute korterite rekord pärineb 2007. aastast, mil valmis 446 korterit.

Aga kuidas lähevad Tartus korterid kaubaks? «Huvi korterite vastu on olnud viimased kuus aastat suur,» vastas Domus Kinnisvara Lõuna regiooni juht Sandra Metsa. Mullu tehti Tartus korteritega 1985 tehingut, mida on 300 tehingut rohkem kui 2017. aastal. Et vanade korterite müüjatel on ootused hinna osas jätkuvalt kõrged, on selgelt tunda ostjate eelistuse kaldumist uuema kodu poole. Eelmisel aastal müüdi Tartus 518 uut korterit (sh ka enne 2018. aastat valminud uued korterid – toim), uued korterid moodustasid kõigist korterite ostu-müügitehingutest 26 protsenti.

Peale uute kortermajade oleks Tartusse vaja uusi eramaju, mille vastu huvi kasvab. Aga on uusi eramaju on ülikoolilinnas pakkuda aga vähe, ka linnavalitsus sai eelmisel aastal välja anda vaid 21 uue eramu kasutusloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles