Waldorfgümnaasium tähistas juubelit lahtiste uste päevaga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu möödub 100 aastat esimese Waldorfi kooli loomisest Saksamaal Stuttgartis, mille esimeste õpetajate hulka kuulus ka Pärnust pärit Herbert Hahn.

Eesti Vabade Waldorfkoolide ja -lasteaedade ühendus tähistab 2019. aastal Waldorfi hariduse 100. sünnipäeva terve aasta vältel toimuvate sündmustega. Jaanuaris, veebruaris ja märtsis toimuvad Waldorfi koolides üle kogu Eesti avatud uste päevad, kuhu on oodatud kõik huvilised. Täna on lahtiste uste päev ka Tartu Waldorfgümnaasiumis.

«Kool ja haridus peaks ideaalis pürgima selle poole, et lapsed oleksid kehaliselt terved, hingeliselt tugevad ja vaimselt, mõtlemises selged. Need on kui kolm vilja – tervis, hingejõud ja mõtteselgus, mida haridus peaks inimesele võimaldama. Siis saab inimene vabalt oma tulevikusuunad leida ja seatud sihtide järgi minna,» ütles Waldorfkooli Läte IX klassi õpetaja Kaia M. Buijs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles