Enamik Metallica kontserdi pileteid on välja müüdud ja majutus hirmkallis

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica esinemas Californias 16. jaanuaril.
Metallica esinemas Californias 16. jaanuaril. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Sel suvel müristab Tartus üks maailma kuulsaimaid rokkbände Metallica. 18. juulil ansambli maailmaturnee WorldWired Tour raames toimuv kontsert toob Raadi lennuväljale ligi 60 000 inimest. Enamik piletitest on välja müüdud.

Üritust korraldava ettevõtte Live Nation peapromootor Eva Palm ütles täna hommikul, et saada on vaid kontserdi üldala pileteid. Fänni- ja vipiala piletid on kõik välja müüdud. Palm ei soostunud nimetama müüdud piletite arvu, kuid märkis, et ka tavapileteid on praeguseks vähe järele jäänud. Seetõttu suurendatakse lähiajal tõenäoliselt kontserdi üldala ja pannakse müügile lisapiletid.

«Huvi kontserdi vastu on ülisuur. See on uskumatu, kuidas eestlased armastavad Metallicat. Suur osa piletitest on müüdud Eestis ja see on näitaja. Maailm tuleb sel päeval Tartusse,» rõõmustas Palm. «Alguses oli Tartu Metallica jaoks küsimärgi ja riskiga. Laialdane huvi on ka neile hea üllatus.»

Enamik Tartu majutuskohti on 18. juuliks broneeritud. Netilehe booking.com andmetel olid täna lõunaajal vabad küll mõned hotellitoad, kuid nende hinnad olid tavapärasest kolm-neli korda või enamgi kallimad.

See on uskumatu, kuidas eestlased armastavad Metallicat. Suur osa piletitest on müüdud Eestis ja see on näitaja, ütles Metallica kontserdi peakorraldaja Eva Palm.

Ööbimiskohtade defitsiidi tõttu pakutakse Raadil majutust ka Glämpingu pop-up-hotellis. Ligi kolmesaja euro eest saab öö mööda saata linade ja tekkide vahel puuvillasest riidest telgis, kust ei puudu ka elektrivool.

«Majutuskohtade puudus on pea kõikidel suurematel festivalidel juba alates nelja-viie tuhande pealisest publikust,» tõdes ettevõtte Glamping Club tegevjuht Risto Oitmaa. Tema sõnul pole praegu veel välja ostetud saja telgi kõiki voodikohti. «Aga usun, et peame lähiajal siiski arutama, kas kohti juurde tekitada. Olen kindel, et need telgid, mis me välja paneme, täituvad kõik,» märkis ta. Metallica kontserdipäeval on majutuse vastu pop-up-hotellis huvi eelkõige välismaalastel. «Eesti kliente on kolmandik, ülejäänud tulevad mujalt riikidest,» tõdes Oitmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles