Järelkuulatav. «Vahetunnis Tartu Postimehega» oli külas linnakirjanik Vahur Afanasjev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Afanasjev
Vahur Afanasjev Foto: Sille Annuk

22. jaanuari pärastlõunal Kuku raadio eetris olnud saate «Vahetund Tartu Postimehega» külaline oli Tartu uus linnakirjanik Vahur Afanasjev.

Kui Vahur Afanasjev linnapealt Urmast Klaasilt 10. jaanuaril linnakirjanikuks valimise puhul käepigistuse vastu võttis, ütles ta, et oma rolli näeb ta nüüd selles, et tal tuleb olla väikest viisi Tartu propagandist, aga selle vastu pole tal midagi, sest ta armastab oma kodulinna väga ja aitab hea meelega.

«Kui kultuuriinimesed kipuvad olema üsna tundlikud ja vahel virisema ja kõikjal probleeme nägema, siis linnakirjanik saab vaimse sfääri ümberkujundamise kaudu asju positiivses suunas lükata ning mitte ainult omaette laua taga puhiseda,» täpsustas ta. «Hea on ka see, et kui stipendium käes, siis ega seda keset aastat keegi ära võta, ka ei pea muretsema tagasivalimise pärast, nii et võib ka kriitiline olla – selline vaimne ombudsman.»

Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi usutles raadiosaates Afanasjevit veelkord – ikka eesmärgiga saada täpsemalt teada, mis mees ta on ja mis tal uues rollis plaanis.

Saade on järelkuulatav siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles