Käopesa lapsed said meigikunstnikult kingiks 100 liitrit jäätist

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Grace Saar ja Pisipesa perevanem Marina Kull ning Käopesa lapsed ja väike külmikauto, milles punase lindiga kinniseotult 100 liitrit jäätist.
Anna Grace Saar ja Pisipesa perevanem Marina Kull ning Käopesa lapsed ja väike külmikauto, milles punase lindiga kinniseotult 100 liitrit jäätist. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jumestuskunstnik Anna Grace Saar viis sel nädalal 100 liitrit jäätist Tartu perekodusse Käopesa. See jäätis on tema «võiduraha» ehk pärit ühelt heategevuslikult jäätisevõistluselt.

Juba enne jõule avas Tartu kaubamajas Onu Eskimo kohvik end pärast uuenduskuuri ning sel avamisepäeval korraldati jäätisepalli veeretamise võistlus. Võitjaks tuli Anna Grace Saar ning tema otsustas, et oma auhinna kingib ta Tartu perekodule Käopesa.

Jäätisepallide võistlus täies hoos. Keskel Anna Grace Saar.
Jäätisepallide võistlus täies hoos. Keskel Anna Grace Saar. Foto: Rein Leib

Perekodu juhataja Maive Sinijärv oli seda uudist kuuldes meeldivalt üllatunud ja rõõmustas väga, et just Käopesa peale mõeldi. «Lastele meeldib jäätis väga,» sõnas ta.

Õhtuhämaruses võtsid kingituse vastu perekodu lapsed ja perevanemad. Pisipesa perevanem Marina Kull ütles, et nende pere lapsed on küll voodislamajad, aga nemadki oskavad jäätisest rõõmu tunda, kui neile seda huultele määrida.

Jäätisest saab aga ka smuutisid ja jäätisekokteile teha.

100 liitrit jäätist ja Anna Grace Saar külmiku furgoonis, lapsed rõõmsalt ees.
100 liitrit jäätist ja Anna Grace Saar külmiku furgoonis, lapsed rõõmsalt ees. Foto: MARGUS ANSU / PM/SCANPIX BALTICS

Anna Grace Saar ütles, et ta on kunagi koolipraktika ajal vabatahtlikuna Käopesas tööl käinud. Ta tunnistas, et sellest on küll aastaid möödas ja nüüd on ta ise ema, aga Käopesa lapsed ei ole meelest läinud ning seepärast ta nad jäätisesaajaiks valiski.

Tartu Kaubamaja Onu Eskimo kohvik on austuseavaldus Eesti esimesele jäätisemeistrile Evald Roomale ehk Onu Eskimole. Evald Rooma alustas jäätise tootmist 1934. aastal, kui rajas Tartusse Eskimo jäätisetehase. Eskimo jäätisetööstus oli tollal ainuke sellelaadne suurtööstus Lõuna-Eestis ning oli varustatud kõige moodsamate elektriga töötavate külmutusaparaatidega.

Balbiino jätkab Eestis Onu Eskimo alustatud jäätisetootmise traditsiooni, valmistades jäätist eestimaisest puhtast, värskest ja rammusast koorest.

100 liitrit jäätist jõudis Käopesa lasteni neljapäeva õhtupoolikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles