Elva elanikud saavad uue rakenduse kaudu valda kritiseerida ja kiita

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

​Elva vald võttis kasutusele nutirakenduse, mille abil on kõigil võimalus saada värskeid uudiseid vallas toimuva kohta ning anda vallale tagasisidet.

«Nutirakendus annab vallavalitsusele paremad võimalused, et teavitada elanikke üritustest ning jagada kiirelt vajalikku informatsiooni,» ütles Elva vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Merilyn Säde.

Rakenduse abil on võimalik lugeda ka Elva valla lehe fookuslugusid, Elva vallavalitsuse nädalakirja ning hoida end kursis vallas toimuvate üritustega.

«Elva valla äpi üks olulisemaid funktsioone on võimalus anda tagasisidet valla heakorra, ehituse, teede ja tänavate hoolduse, jäätmemajanduse, sotsiaaltoetuste ja teenuste, ühistranspordi, meelelahutuse ja teiste pakutavate teenuste kohta,» rääkis arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kertu Vuks.

Näiteks on rakenduse kaudu võimalik laadida üles foto probleemsest olukorrast ning lisada kaardile ka asukoht ja olukorra kirjeldus. «Pärast tagasiside andmist saavad vallaametnikud info kiirelt kätte ning igale inimesele antakse omakorda tagasisidet, kuidas ja millal olukord paraneb,» lisas Vuks.

Samuti saab rakenduse kaudu küsida infot haridust ja kultuuri puudutavate teemade kohta ning elukoha, sünni ja surma registreerimise toimingute kohta.

Lähitulevikus on plaanis rakendusega siduda ka mitmesuguste taotluste vormistamine, mis muudab elanike asjaajamise veelgi lihtsamaks. Peale selle on arendamisel turismiinfo edastamise võimalus äpi kaudu.

Rakenduse leiab enda nutiseadmele vastava operatsioonisüsteemi rakenduste poest nime «Elva vald» alt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles