Ülikool võib ilma jääda miljonitest Delta ehituseks mõeldud eurodest (6)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe ääres kerkiv Tartu ülikooli IT-hoone Delta on laias laastus kõrguse saavutanud ning ehitustööd on ajakavas püsinud.
Emajõe ääres kerkiv Tartu ülikooli IT-hoone Delta on laias laastus kõrguse saavutanud ning ehitustööd on ajakavas püsinud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli Delta maja, kuhu koondub ülikooli IT-valdkonna, majandusteaduse ja ärinduse ning matemaatika ja statistika alane õppe- ja teadustöö, ehitamiseks on arvestatud ligi 28 miljonit eurot.

Sellest 15 miljonit tuleb SA Archimedese kaudu Euroopa regionaalarengu fondist. Nüüd on päevakorrale kerkinud oht, et ülikool võib ligi veerandist Archimedese kaudu saadavast toetussummast ehk 3,75 miljonist eurost ilma jääda paari riigihankes ehitajale esitatud tingimuse tõttu, mida võib tõlgendada konkurentsi piiramisena.

Oktoobrist detsembri lõpuni on Archimedes teinud Delta ehitamiseks ülikoolile neli väljamakset ligi kahe miljoni euro väärtuses. Tegelikult peaks nelja väljamakse suurus olema ligi 750 000 euro ehk veerandi võrra suurem, kuid Archimedes on osa raha hankelepingu võimaliku rikkumise uurimise ajal kinni hoidnud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles