Tartu kooliteatrite festival kogub mälestusi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kooliteatrite festival Tartu Uues Teatris 2017. aastal.
Pildil Tartu Waldorfgümnaasiumi etendus «pildid näituselt».
Tartu kooliteatrite festival Tartu Uues Teatris 2017. aastal. Pildil Tartu Waldorfgümnaasiumi etendus «pildid näituselt». Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linna õpilaste teatritruppide suursündmust, Tartu kooliteatrite festivali korraldatakse tänavu juba 25. korda. Sel aastal on fookuses festivali minevik, olevik ja tulevik.

Veerandsajanda verstaposti ületamise puhul kogutakse aastate jooksul festivalil kas näitlejatena, lavastajatena, korraldajatena või muud moodi seotud olnud inimestelt pilte ja mälestusi ning kujundatakse selle põhjal festivali ajaloole tagasivaatav näitus, mida esmalt esitletakse festivali ajal ning seejärel Tartu noorsootöö keskuse hoonetes.

Samuti käsitletakse festivali ajalugu ka festivalipäevi ja etendusi sissejuhatavates sketšides, mille loovad noored päevajuhid ise.

Festivali tulevikku vaadatakse lisategevuste käigus, kus külastajad ja osalejad saavad avaldada arvamust, milline võiks olla festival uuel aastal.

Mälestusi oodatakse kuni 22. veebruarini lingil: http://lingid.ee/KTFM2lestus või e-posti aadressile helene.toomeoks@raad.tartu.ee.

25. Tartu kooliteatrite festival toimub 28.-31. märtsil Eesti Rahva Muuseumis. Festivali korraldab Tartu noorsootöö keskus. Sündmust rahastab Tartu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles