Tartu linn jagab taas restaureerimistoetust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas makstakse restaureerimistoetust
Taas makstakse restaureerimistoetust Foto: Tartu kultuuriväärtuste teenistus

Tänavusest linna eelarvest on miljööväärtusega majade ja kahekordsete kuuride restaureerimise toetusteks ette nähtud 60 000 eurot.

Toetuste summa on 20 000 euro võrra suurem kui eelmisel aastal.

Restaureerimistoetust saab taotleda miljööaladel asuvate või miljööväärtusega üksikobjektidena kaitse alla võetud enne 1944. aastat ehitatud hoonete arhitektuursete originaaldetailide restaureerimiseks või taastamiseks ning miljööväärtuslikel aladel asuvate kahekorruseliste puukuuride remontimiseks või ehitamiseks.

Toetust antakse järgmiste arhitektuursete detailide restaureerimiseks: aknad, välisuksed, nende piirdelauad ja luugid, fassaadikaunistused, varikatused, verandad, rõdud, trepid, katusetornid, erkerid, korstnapitsid, dekoratiivsed piirdeaiad jms.

Restaureerimistoetust saab taotleda nii käesolevaks aastaks planeeritud töödele kui ka 2018. aastal tehtud töödele.

Toetuse taotlemiseks tuleb hiljemalt 1. märtsiks 2019 esitada arhitektuuri ja ehituse osakonnale avaldus koos nõutud lisadega. Restaureerimistoetust jagab linn alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles