Fotod sündmuskohalt: Tartus hukkus veoautolt löögi saanud naine (4)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Tartus Aardla tänaval, kus veoautolt löögi saanud 87-aastane naine sai nii raskelt viga, et suri sündmuskohal.

Esialgsetel andmetel hakkas eakas jalakäija selleks mitte ettenähtud kohas ületama Aardla tänavat ning astus ette Võru tänava poole liikunud Scania veokile. Paraku ei jõudnud veokijuht enam kokkupõrget vältida ning eakas naine hukkus saadud löögist sündmuskohal.

Politsei selgitas, et veoautot juhtinud mehel on vastava kategooria sõiduki juhtimise õigus ning ta oli kaine. Õnnetuses hukkunud naise kainus selgitatakse ekspertiisis. Veoki rehvid vastasid nõuetele ning sõiduk oli tehniliselt korras.

Tartu patrulltalituse välijuht Sander Kullamaa kirjeldas, et õnnetus juhtus sirge ja hea nähtavusega Aardla tänaval ajal, mil väljas oli veel valge. «Lubatud kiirus sel linnatänaval on 50 kilomeetrit tunnis ning veoki sõidumeeriku kohaselt juht selle kiirusega ka liikus. Teeolud nii Aardla tänaval kui ka mujal Lõuna-Eestis on talvised ning nõuavad kõikide liikluses osalejate suuremat tähelepanu,» lisas ta.

«Mis asjaoludel vanaproua aga sõiduteele astus ning miks sedavõrd traagilisi tagajärgi toonud õnnetusse sattus, seda selgitame ekspertiisides ja kriminaaluurimises,» sõnas Kullamaa. Ta lisas, et ükski liikleja ei tohiks endale lubada tähelepanematusest, kiirustamisest või muudest teguritest tingitud eksimusi, sest kahjuks võib see väga kalliks maksma minna.

«Nii nagu peab juht enne iga manöövrit selle ohutuses veenduma, peavad ka jalakäija enne iga sammu veenduma selle ohutuses ning seda iseäranis talvisel ajal, mil teed on libedad ning sõidukite pidurdusteekond seetõttu oluliselt pikem,» lisas Kullamaa.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles