Jõgevamaa ränk liiklusõnnetus nõudis ka teise inimelu (18)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rängas avariis hukkus ka teine inimene.
Rängas avariis hukkus ka teine inimene. Foto: Kaspar Pokk

Jõgevamaal toimus esmaspäeval üliraske liiklusõnnetus, kus külglibisemisse sattunud ja vastassuunavööndisse kaldunud Valgevene registrinumbriga veok põrkas kokku vastu tulnud sõiduautoga Mazda. Viimast juhtinud 23-aastane mees hukkus sündmuskohal. Teel haiglasse suri ka üks Mazdas olnud kaassõitja.

Häirekeskus sai teate õnnetusest kell 13.10. Esialgsetel andmetel juhtus Põltsamaa vallas Kalme külas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa tee 122. kilomeetril avarii, mis puudutas kokku kolme sõidukit.

«Praegu teadaolevalt sattus Tartust Tallinna suunas sõitnud veoauto Volvo külglibisemisse, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku vastu sõitnud Mazdaga. Lisaks sattus avariisse ka Mazda taga liikunud Ford Transit, mille juhil ei õnnestunud kokkupõrget veoautoga samuti vältida,» kirjeldas sündmuskohal töötanud avariipolitseinik Rando Jõemets.

Kokkupõrke tagajärjel kraavi paiskunud Mazdas oli kolm inimest. Kahetsusväärselt sai autojuht nii raskeid vigastusi, et ta suri sündmuskohal. Raskeid vigastusi said ka Mazdas olnud kaks kaasreisijat, kellest üks mees suri teel haiglasse.

«Miks veoauto oma sõidurajal ei püsinud ning millised täpsemad asjaolud viisid traagilise õnnetuse ja kahe inimese surmani, selgitatakse välja ekspertiisides ja kriminaaluurimises,» sõnas Jõemets. Ta rõhutas, et talvised teeolud on muutlikud ning ettearvamatud, nõudes igal sekundil juhtidelt kogu tähelepanu. «Iga väiksemgi kõrvaltegevus, teeoludele mittevastav sõidukiirus, äkilised manöövrid või pidurdamised võivad kaasa tuua pöördumatult traagilise tagajärje. Seda iseäranis lumisel, libedal või märjal sõiduteel, kus pidurdusteekond on tavapärasest pikem,» jätkas Jõemets.

Veoki juht ja Ford Transiti juht said kohapeal esmaabi ning haiglaravi ei vajanud. Politsei veendus, et nii Volvo kui ka Fordi juht olid kained.

Samuti tuvastas politsei, et kõigi nimetatud sõidukite rehvid vastasid nõuetele, kuid tee oli avariipaigal väga libe.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles