Torm tegi Tartumaal enim kahju elektriliinidele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja platsil asuv jõulukuusk paneb tuuleiilidele kenasti vastu. Väikestest kuuskedest rajatud kunstliku kuusiku on tuul aga laiali pillutanud.
Tartu Raekoja platsil asuv jõulukuusk paneb tuuleiilidele kenasti vastu. Väikestest kuuskedest rajatud kunstliku kuusiku on tuul aga laiali pillutanud. Foto: Risto Mets

Sarnaselt teiste Eesti piirkondadega räsisid eilsed ja tänased tuuleiilid ka Tartumaad, kuid suuremat kahju torm inimestele põhjustanud ei ole. Tõsisemalt on kannatada saanud üksnes elektriliinid.

Tartumaal oli täna ennelõunal elektrita 1267 majapidamist. Enim kahju olid iilid teinud Tähtvere vallas Kardlas, Kallaste ja Elva piirkonnas. Hoopis rohkem oli elektrikatkestusi näiteks Harjumaal Arukülas ja Keilas, Viljandimaal, Pärnumaal ning Saare- ja Hiiumaal, ütles Eesti Energia pressiesindaja Reimo Raja.

Erinevalt pealinnast paistab Tartu jõulukuusk kenasti tormile vastu panevat. Pakkude sisse kinnitatud väiksemad kuused raeplatsil paraku nii kindlalt ei püsi.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et suurimad tormikahjud Lõuna-Eestis on arvatavalt Viljandimaal, kus tugevas tuules murdunud puud ja purunenud elektriliinid tõid eile 11 väljakutset.

Tartus ja Tartumaal on olukord rahulikum ning tuul hakkab tasapisi vaibuma, rääkis Kiik. Tõsisemaid vahejuhtumeid ei olnud ning tormi tõttu on olnud vaid kolm väljakutset.

Ööl vastu tänast kell 0.31 käisid päästjad Tartu vallas Aovere külas eemaldamas teelt murdunud puud. Täna ennelõunal said päästjad teate, et Riia 24 hoonel on lahti katuseplekk. Kesklinnas olid lahti tulnud ühe kuulutustetahvli detailid. Nendega lubas tegeleda linnavalitsus, lisas Kiik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles