Ligi 400 tartlast tantsis ühiselt raeplatsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta viimasel päeval kell 15 kogunes ligi 400 inimest Tartu Raekoja platsile ühestantsimiseks, koos vihuti tantsu samal ajal üle terve Eesti. 

Raeplatsil oli näha palju pere- ja sõpruskondi.

Tantsusammude õppimine algas juba kell 14 ning veel kümme minutit enne kella 15 harjutasid pisemad tantsijad usinasti.

Õed Anne-Ly Rüütli ja Marella Rüütli tulid tantsima koos lastega. «Ma tantsuga ise hobikorras ei tegele, aga sellegipoolest on vahva vahepeal tantsida,» märkis Anne-Ly Rüütli. Tema õde Marella Rüütli sõnas, et tuli välja eeskätt õe õhutusel. Ta lisas, et käis augustis üheslaulmisel ning see jättis talle väga hea mulje.

«Täna me küll natuke hilinesime ja kaks esimest tantsuosa jäid pisut segaseks, aga küll me hakkama saame,» kinnitas Anne-Ly Rüütli. Ka ütles ta, et on lapsega vaadanud ühestantsimise videot ja sealt suure osa sammudest omal käel selgeks saanud. 

«Säärane ühine tantsimine on nagu laulupidu. Tekitab hea tunde ja seob eestlasi,» lisas Anne-Ly Rüütli.

Tartu ühestantsimise tantsukava pandi kokku «Eesti tantsib» programmi neljast tantsust. Koreograafid olid Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna, Kenneth Flak ja Liisa Laine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles