Aastavahetuse ilutule eest maksavad omavalitsused, ettevõtjad ja riik

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaasta ilutulestik.
Uusaasta ilutulestik. Foto: Margus Ansu

Tartu tänavune aastavahetuse ilutulestik koosneb silmapaistvatest efektidest ning on sünkroonis muusikaga. Ilutulestiku värvivalikus on kasutatud sinist ja valget, mis musta taeva taustal rõhutavad Eesti Vabariigi 100. aastapäeva temaatikat ning pidulikkuse rõhutamiseks on lisatud kulda ja sädelust.

Ilutulestiku kestab umbes viis minutit ja see lastakse keskööl taevasse Tartus juba traditsioonilisest kohast, Atlantise ja Võidu silla vaheliselt haljasalalt. Tulevärk läheb linnale maksma 5000 eurot ja selle korraldab Showcase Ilutulestikud. Need, kel pole võimalust Tartu kesklinna südaööks kohale tulla, saavad tulevärgi otseülekannet vaadata Tartu Postimehe veebist.

Elva vald korraldab aastavahetuse ilutulestiku kolmes asulas: Elvas, Annikorus ja Rõngus. «Kokku läheb ilutulestik maksma 7120 eurot, millest 3220 panustab ilutulestiku teostaja Triplex Eesti OÜ,» selgitas Elva valla kommunikatsioonijuht Merilyn Säde. Elvas kestab ilutulestik ligi üheksa minutit, Annikorus ja Rõngus umbes kuus minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles