Galerii: Tartu aasta teo tiitli pälvisid tselluloositehase rajamise vastased kodanikualgatused (4)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said teatavaks Tartu linnavalitsuse ja ajalehe Tartu Postimees ühise võistluse «Aasta tegu 2018» tulemused. Sel korral valis rahvas ülekaalukalt selle tiitli vääriliseks Tartu apelli ja Emajõe keti, mis aitasid kaasa puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamisele.

Tartu aasta teo valimisel osales üle 4000 inimese, kellest üle 1100 pidas aasta olulisimaks teoks Tartu apelli, Emajõe keti ja teiste sarnaste kodanikualgatuste ellukutsumist.

Teisele kohale hääletas rahvas Tartu Elektriteatri ning kolmanda koha vääriliseks pidasid hääletajad Raatuse kooli renoveerimist.

Tartu Postimees ja Tartu linnavalitsus kuulutasid Tartu aasta teo välja juba 21. korda. Tänavu kandideeris aasta teo tiitlile 22 tegu.

Senised Tartu aasta teod on olnud Vanemuise kontserdimaja (1998), Jaani kiriku tornikiivri taastamine ning kirikukellad Peetrus ja Paulus (1999), korvpallimeeskonna TÜ/Delta Eesti meistritiitel ja karikavõit (2000), Aura keskuse avamine (2001), Treffneri kooli renoveerimine (2002), Turusilla ehitamine (2003), tunnelkollektori Kesklinna-2 ehitamine (2004), Jaani kiriku taastamine (2005), hansalodja Jõmmu ehitamine (2006), Athena konverentsi- ja kultuurikeskuse ning Volga restorani taastamine (2007), Tartu ülikooli kliinikumi uued ravihooned (2008), rahvusvahelise lennuliikluse taastamine Tartus (2009), kopsusiirdamine Tartu ülikooli kliinikumis (2010), Ahhaa keskus (2011), Tartu vaksalihoone ootesaali valmimine (2012) ning lääneringtee ja idaringtee esimese etapi valmimine (2013), Võidu silla renoveerimine (2014), Ihaste silla ja idaringtee teise etapi ehitamine (2015), Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitamine (2016) ja Kaarsilla renoveerimine (2017). 

Aasta teo hääletajate vahel loositi välja ka Tartu linnavalitsuse ja Tartu Postimehe kingitused. Linnavalitsuse kingituse saavad Tiina Liiv, Aile Villemson, Heiki Taal, Hele Ellermaa, Kadrin Meremäe, Maarja Pettai, Oleg Andla, Tanel Tamm, Tõnn Sikk ja Ülle Põldmaa.

Tartu Postimehe kingituse saavad Aleksander Roland Kappet, Laine Kald, Reet Erne, Nele Mai Viin, Einar Metseru, Anneli Juust, Elina Ild, Silje Kert, Jana Pais ja Kaie Humal. Kingitused saab kätte raekoja infokeskusest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles