Peipsi jää kannab nüüd kõigis kolmes maakonnas

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nüüdsest tohib Peipsi järve jääle jalgsi minna ka Ida-Virumaal, varasemalt leevendas politsei- ja piirivalveamet piiranguid Tartu- ja Jõgevamaal.

Piirivalvurite jääluure andmed näitavad, et Peipsi jääkate on nüüdseks jalgsi järveleminekuks piisavalt paks. Küll tuleb jääkattel liikujatel olla tähelepanelik, sest jääolud võivad siiski olla ebaühtlased.

Kõigis kolmes maakonnas tohib Peipsi järve jääle minna kuni kolme kilomeetri kaugusele kaldast, kusjuures ojade ja jõgede suudmetest tuleb hoida vähemalt 500 meetri kaugusele ja Narva jõe lähtest vähemalt kilomeetri kaugusele.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi sõnul tasub jääle minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefon, navigatsiooniseade ning jäänaasklid. «Palume piirangutest hoolikalt kinni pidada, sest vastasel juhul seate end tõsisesse ohtu. Samuti palume järvele minekust teavitada oma lähedasi ning võimalusel registreerida järvele minek ka lähimas kordonis,» rääkis Püvi. 

Värskeimat infot jääolude kohta saab politsei kodulehelt, lähimast kordonist või piiriveekogu.ee rakendusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles