Tea Varrak lahkumishüvitist ei saa, kuid tulemuspalk jääb jõusse (8)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eile õhtul saatis haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak ministeeriumi töötajatele kirja, milles teatas oma tagasiastumisest. Valitsus vabastas 20. detsembri istungil Varraku ametist. Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, et lahkumishüvitist Varrak ei saa.

Varrak, kelle viimane tööpäev on 20. jaanuaril, ​pälvis meedias tähelepanu enda juhtimisstiiliga, mida kirjeldasid endised töötajad emotsionaalse ja segadust tekitavana. 

Reps selgitas, et Varraku tulemustasu saamine otsustati arenguvestluse käigus. Varraku 8200-eurone tulemuspalk on kantsleri kahekordne kuutasu ning see määrati ta tööpanuse põhjal. «Kui inimene täidab teatud tingimused oma töös, siis määrab ministeerium talle tulemustasu,» selgitas Reps. Ta ei täpsustanud, millega Varrak täpsemalt tasu vääris.

Reps nentis eile õhtul Tartu Postimehele, et Varrakuga räägiti ka tänavu suvel pingetest tööl, siiski on Varraku töösooritus selline, mille põhjal otsustas ministeerium maksta talle tulemustasu. 

Reps ütles, et uut kandidaati kantsleri ametikohale pole veel leitud ning sellega tegeletakse tõenäoliselt uuel aastal. 

«Enne Varraku teadet oli meelsus ministeeriumis kurb, kuna jäi mulje, et meil midagi head ei toimugi,» ütles Reps. Pärast Varraku kirja olid töötajad Repsi väitel aga pigem segaduses olnud. «Praegu on kõige olulisem töötajatega rääkida, kuulata nende kriitika ära ning teha kõik, et töörahu taastada.»

Tartu Postimehel pole õnnestunud Tea Varrakuga suhelda, ministeeriumi väitel on Varrak võtnud välja tervisepäevad. Varrakut asendavad seni asekantslerid.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles