Tartus maja seinu sodinud vandaal tekitas ligi 10 000 eurot kahju (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuri käsi on Kalevi ja Lao tänava majade peale sodinud.
Kuri käsi on Kalevi ja Lao tänava majade peale sodinud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Novembri lõpus sodis vandaal Tartus ühe ööga vähemalt kümmet hoonet, mille kahjud võivad ulatuda üle 10 000 euro. Ainuüksi Salva Kindlustuses kindlustatud kolme hoone fassaadide taastamine võib maksta mitu tuhat eurot.  

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt selgitas, et täpne kahjude hindamine on veel pooleli, kuid kui ilmneb, et fassaadide taastamiseks ei piisa üksnes nende pesemisest, võivad kahjusummad kõvasti suureneda. «Eks see oleneb ikka igast konkreetsest fassaadist, aga mitmed soditud hooned kuuluvad muinsuskaitse alla ning nõuavad küllaltki spetsiifilisi taastamistöid,» selgitas Kivirüüt. Vandaalid sodisid nii majaseinu, uksi kui ka aknaid.

«Kahjusummat suurendab eriti just see, et soditi väga laial pinnal, mitut hoonet ning neist osa puhul ilmselt pesemisest üksi ei piisa ja tuleb värvida,» märkis Kivirüüt. Ta lisas, et tõenäoliselt tuleb hoonete puhastus ja värvimine lükata kevadesse, sest külma ilmaga vastavad kemikaalid ei toimi.

Mitmed soditud hooned kuuluvad Tartu linnavalitsusele ning seega maksab sodimised kaudselt kinni maksumaksja, juhul kui süüdlast leida ei õnnestu. Möödunud nädalal soditi samamoodi ka Tallinnas Põhja-Tallinna valitsuse hoonet ning politsei on mõlema juhtumi uurimiseks alustanud menetlust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles