Ministeeriumi personalijuht küsis kolleegidelt kantslerit tabanud süüdistuste asjus vaikimislubadust (5)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak
Tea Varrak Foto: Raul Mee

Eile käis haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) personalijuht Mare Pihel ministeeriumi Tallinna hoones osakonnajuhatajate vahet paberiga, millele tegi märke nende kohta, kes lubasid hoida nende kantslerit tabanud kriitika asjus ühtehoidvat joont ning mitte suhelda sel teemal ajakirjandusega.

Viimastel päevadel on laia tähelepanu pälvinud HTMi kantsleri Tea Varraku väidetavalt ebapädev juhtimisstiil, mis olevat sundinud ministeeriumist lahkuma arutult palju töötajaid. Ka kolmapäevases Tartu Postimehes heitsid mõned HTMi endised töötajad talle ette vassimist töökohtade üleviimisel Tartust Tallinnasse ning teisigi ootamatult ja häirivalt muutunud otsuseid.

Mare Pihel väitis kolmapäeval, et ei ole kellelgi keelanud ajakirjanikega suhelda. Küll aga kinnitas ta, et tegi paberile plussmärgi nende nimede taha, kes nõustusid hoidma konflikti asutuse sees. «Paberil seisis see, et me ei kasuta kommunikatsioonikanalina meediat, vaid suhtleme majas ja tahame taastada töörahu,» sõnas ta.

«Arutasime kujunenud olukorda osakondade juhtidega. Me ei rääkinud Varraku toetamisest, selleks me allkirju ei kogunud,» rõhutas Pihel.

Personalijuht hoidus avalikustamast, kui mitu plussmärki ta paberile sai. Tartu Postimehele teadaolevalt tuli neid kokku vaid kolm.

Kantsler Varrak ise ei ole seni endavastaseid süüdistusi kommenteerinud. Ministeeriumist öeldi, et ta on haiguslehel ega täida tööülesandeid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles