Varnja rehvipõletajat võib oodata kuni 1200 euro suurune trahv (2)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varnja rehvipõletaja.
Varnja rehvipõletaja. Foto: Andrus Salu

16. detsembril kella 13.10 paiku  jäi Varnjas Kesk tänav 117 hoonete lähedal rehve põletanud mees oma teoga vahele sel viisil, sest seaduserikkumist märkas üks teine mees, Andrus Salu, kes jäädvustas lõkkes olevad rehvid, musta suitsu ja põletaja pildile. Seejärel helistas ta päästjaile.

Info rehvide põletamise kohta Varnjas on nüüd ka keskkonnainspektsiooni jõudnud ja keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles, et nad on juhtumiga seoses alustanud väärteomenetlust. 

«Jäätmekäitlusest ja jäätmete sorteerimise vajalikkusest on ajakirjanduses pidevalt juttu, samuti jäätmete põletamise keelust ja sellise tegevuse kahjulikkusest,» selgitas Leili Tuul. «Iga piisava elukogemusega kodanik peaks teadma, et rehvide ja muude jäätmete põletamine on keelatud.»

Ta lisas, et täpsemad asjaolud Varnjas selgitatakse välja menetluse käigus ja selle põhjal tehakse ka otsus. Jäätmeseadusest järgi on niisuguse väärteo korral kohaldatavaks karistuseks rahatrahv kuni 300 trahviühikut (1200 eurot).

Põletaja avastanud Andrus Salu ütles, et autorehvide põletamine on tema meelest nii tõsine seaduserikkumine ja ta ei kujuta ettegi, kuidas inimesel endal ei teki pähe mõtet, et seda tegevust ei saa kuidagi õigustada. «Tegin kiirelt mõne pildi, et hiljem poleks võimalik vastu vaielda või öelda, et põles miski muu,» selgitas Salu.

Keskkonnainspektsioon ootab infot ebaseadusliku jäätmekäitluse ja keskkonna reostamise kohta telefonil on 1313.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles