Tartus kadunud mehe aitas koju taksojuht

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud Jüri otsingud kestavad.
Kadunud Jüri otsingud kestavad. Foto: Lõuna prefektuur

Politsei palus kaasabi leidmaks Tartus Lehe tänava hooldekodust lahkunud 56-aastast Jüri. Mees oli oma terviseseisundi tõttu varemgi kaduma läinud.

Mõni hetk tagasi pöördus Jüri Tartu linnas ühe taksojuhi poole, kes meeltesegaduses mehe oma sõidukile võttis, tema elukoha välja selgitas ja siis ta juba hooldekodusse tagasi viis.

Politsei tänab head taksojuhti, kes abivajajat märgates ükskõikseks ei jäänud ja talle abi pakkus.

Tartu piirkonnapolitseinik Arno Kits kirjeldas, et mees lahkus hooldekodust täna enne kella 11 ning pärast seda oli tema asukoht teadmata. «Mees telefoni kaasa ei võtnud ning sõna kellelegi hooldekodust lahkumise kohta ei jätnud. Ka tarvitab mees oma terviseseisundi tõttu iga päev ravimeid, kuid neid tal paraku kaasas ei olnud,» ütles ta. Kitse sõnul oli teada seegi, et Jüril võib esineda mäluprobleeme ning seetõttu võib ta sihitult ringi liikuda ja hätta sattuda.

Hooldushaigla personal ja politsei olid Hiina- ja Annelinna piirkonnas läbi otsinud need võimalikud liikumissuunad ja teele jäävad hooned, kuhu mees võinuks ekselda. Seni polnud teda paraku leitud ning otsingud jätkuvad. Välistatud ei olnud seegi, et Jüri võis meeltesegaduses püüda jõuda Tallinna, kus oli varem tema kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles