Galerii: tulekahjus hukkus 81-aastane naine ning kass ja kanad (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 8.23 sai häirekeskus teate, et Tartumaal Koogi külas põleb elumaja. Päästjad leidsid põlevast majast 81-aastase naise surnukeha.

Täna hommikul avastasid Tartu valla Koogi küla elanikud, et nende naabermaja seina vahelt ulatuvad välja tuleleegid. 

Kohale saabunud pääste suitsusukeldujad sisenesid kohe majja, kust esialgu kedagi ei leitud. Kustutustööde ajal varises sisse toa vahelagi ja päästjate turvalisuse tagamiseks tuli otsingutööd ajutiselt katkestada. Hiljem, kella 11.08 ajal leiti vahelae rusudest hukkunud 81-aastane naine. Põlengu tagajärjel sai surma ka hulk kanu ja kasse, kelle täpset arvu ei õnnestunud selgitada.

Lõuna päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul põhjustas tulekahju hooletus kütmisel. Tulekahju levikut soodustas ahju ümber kogunenud paberipraht ja hulk muud põlevmaterjali.

Päästjad lõpetasid kustutustööd kella 13.03 paiku. Hiljem käidi veelkord kohal, et kustutada paari hõõguma jäänud tulekollet. Põlengus hävis mitme toa sisutus täielikult ja hoone muutus elamiskõlbmatuks. 

Vanaproua elas majas üksinda. Naabrite sõnul oli proual mitu kassi, ülejäänud pääsesid põlengust eluga. Naabrid võtsid laudaselavad kanad enda hoole alla. Naabrid ei osanud kosta, kui palju kasse 81-aastasel naisel oli, kuid nad nentisid, et kasse elas seal kümnetes.

Päästjad on selles piirkonnas käinud kodudes tuleohutusalast nõu andmas rohkem kui kolmekümnes majapidamises. Ka põlenud majas olid päästjad kodukülastusel käinud ning andnud soovitusi tuleohtude kõrvaldamiseks. Positiivsena paistis silma, et majja oli ehitatud uus pliit ja soojamüür, kuid kahjuks sai naisele saatuslikuks hooletus lahtise tulega ja hulk ahju ümber ning mujalegi põrandale kogunenud põlevmaterjal.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 44 inimest. Neist paljud on üksi elavad vanemaealised inimesed, kes vajanuks koduse tuleohutuse tagamisel kõrvalist nõu ja abi. Päästeamet palub hoida oma vanemaealiste lähedaste kodudel silm peal ja aidata neid riskikohtade avastamisel või suitsuanduri patarei vahetusel. Päästjate koduohutusealase nõustamist saate tellida päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles