Linn ja päästeamet tihendavad koostööd vingumürgituste ennetamisel

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vingugaasidetektor.
Vingugaasidetektor. Foto: Erakogu

Tartu linnavalitsus ostis koostöös päästeametiga linna eestkostel olevatele inimestele 50 vingugaasiandurit ja 12 vingugaasidetektorit kodukülastusi tegevatele sotsiaaltöötajatele.

Päästeamet alustab linna ostetud andurite paigaldamist ahi- ja gaasiküttega kodudesse juba sel aastal ning koolitab välja sotsiaal- ja tervishoiuosakonna töötajad, kes hakkavad kodukülastuste ajal vingugaasidetektoreid kaasas kandma.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul tellis linn päästeameti soovitusel igasse piirkonnakeskusesse kolm kaasaskantavat vingugaasidetektorit. «Seade annab linna kodukülastusi tegevatele sotsiaaltöö-, hoolekande- ja lastekaitsespetsialistidele märku, kui õhus on vingugaasi. Sarnaseid detektoreid kasutavad kodudes käies ka kiirabi töötajad,» rääkis Lees. Kui detektor annab vingust märku, siis antakse info edasi päästeametile, kes vaatab küttekeha ohutuse üle. 

Päästeameti Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu sõnul on igati kiiduväärt, et kohalik omavalitsus tuli kaasa päästeameti algatusega. «Hea meel on tõdeda, et Lõuna-Eestist saab selliseid näiteid koostööst omavalitsustega veel tuua. On kriitilise tähtsusega, et meieni jõuaks võimalikult kiiresti info tuleohtlikest ja probleemsete kütteseadmetega kodudest, et päästjad saaksid seal läbi viia tuleohutusalase nõustamise. Seejärel saame otsida koostöös omavalitsusega sobivaid lahendusi tuleõnnetuste, vingumürgistuste ja -surmade ennetamiseks,» ütles Uustalu.   

Päästeamet alustab tänasest sotsiaalosakonna töötajate koolitust, kus õpetatakse vingugaasidetektorite kasutamist ning räägitakse sellest, mida tuleks kodukülastustel tähele panna tuleohutuse seisukohalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles