Spordimuuseum raius Eesti spordi loo raamatusse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti spordi- ja olümpiamuuseum üllitas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks teose «Eesti spordi lugu», mis on seni põhjalikem käsitlus Eesti spordist. 

Raamatus on esitatud Eesti spordiajaloo tähtsaimad etapid 19. sajandist alates. Lisaks leiab sealt Eesti spordikangelaste suurimad võidud ja kibedaimad kaotused, rikkaliku ja osaliselt seni avalikustamata fotomaterjali ning uusi põnevaid fakte spordi oluliste küsimuste kohta.

Raamatu autorid on spordimuuseumi ajaloolased Kalle Voolaid ja Kaarel Antons. Antonsi sõnul on kauaoodatud teos eriline just laiapõhjalise üldvaate tõttu.

«Ma usun, et spordiraamat heas mõttes korrastab meie arusaama Eesti spordist, just spordiloo üldise kulgemise mõttes, mitte vaid ala või isikute kaupa,» rääkis Antons. «Samal ajal on see üldine kulgemine esitletud sellisel kujul, et raamatut oleks hea ja huvitav lugeda nii kooliõpilastel kui ka süvahuvilisest spordisõbral.»

Raamatut esitletakse 6. detsembril kell 17.30 Tallinnas Kristiine keskuse O´Learyse meelelahutuskeskuses ning 7. detsembril Tartus Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis (Rüütli 15).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles