Keskerakonna esinumber Jõgeva- ja Tartumaal on Janek Mäggi (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Keskerakond

Keskerakond tutvustas täna riigikogu valimiste esinumbrit ja teisi kandidaate Tartu- ja Jõgevamaal. Üheksanda valimisringkonna esinumber on riigihalduse minister Janek Mäggi.

Teiste seas kandideerivad riigikogu liige Marika Tuus-Laul, endine regionaalminister Jaan Õunapuu ning tuntud telenägu Peeter Võsa.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas esinumbrit Tartus tutvustades, et Keskerakonna juhitud valitsuse üks põhieesmärke on maapiirkondade ja väikelinnade elanike elukvaliteedi tõstmine, riigi pakutavate teenuste ühtlustamine ja nende kättesaadavuse parandamine. Seatud sihtide nimel on Ratase kinnitusel valimisringkonna esinumber Janek Mäggi riigihalduse ministri ametis tugevalt pingutanud.

«Janek Mäggi on poliitik, kes tegutseb julgelt ja väärtuspõhiselt ning seisab kindlalt iga Eestimaa paiga arengu eest. Seda näitab tema pühendumine riigireformile, töökohtade maakondadesse viimine ja tihe koostöö kohalike omavalitsustega,» ütles peaminister Ratas esinumbrit iseloomustades.

Mäggi sõnas, et Keskerakond on kahe valitsemisaastaga teinud valitsuse juhterakonnana mitmeid samme erakonna regionaalprogrammi täideviimiseks. «Suurendasime regionaaltoetusi kokku 267 miljoni euro võrra ning tõstame omavalitsuste tulubaasi veelgi. Lähematel aastatel suureneb see 185 miljoni euro võrra ja kaovad sildid toetusrahalt, et kohalikud inimesed saaksid ise otsustada oma vajaduste üle,» rõhutas ta. Mäggi lisas, et haldusreformi tulemusena on võimalik tõsta omavalitsuste suutlikkust ja parandada riigiteenuste kvaliteeti.

Mäggi tõi välja, et Keskerakond on tegudes pööranud pilgu elanikkonna kõikide gruppide suunas – parem haridus noortele ja toetus eakatele, ettevõtlustugi äriinimestele ja kultuuritoetus pärandi hoidjatele.

«Keskerakond on ainus, kes soovib aidata pensionäre erakorralise pensionitõusuga ja toetada lapsi ning nende vanemaid, tõstes lasteetoetust 100 euroni. Tahame noori peresid aidata kodulaenu sissemakse käendusega,» ütles Mäggi.

Jõgeva- ja Tartumaal kandideerivad lisaks Janek Mäggile riigikogu liige Marika Tuus-Laul, endine regionaalminister Jaan Õunapuu, Jõgeva vallavanem Aare Olgo, tuntud saatejuht Peeter Võsa, Elva Haigla juht Peeter Laasik ja Põltsamaa vallavolikogu esimees Andres Vään.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles