Tõnis Lukas kandideerib taas Isamaa ridades (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Kristjan Teedema

Tõnis Lukas kandideerib eelseisvatel riigikogu valimistel Isamaa ridades Tartus ning ei varja, et näeb end haridus- ja teadusministri kohal.

«Ärev veri ja rahutu hing tõid mind siia - paari nädala eest otsustasin, et ei kandideeri, aga nüüd olen otsustanud, et panen lisaks kutseharidusele kogu oma energia isamaa ja emakeele teenistusse,» ütles Lukas «Aktuaalsele kaamerale».

Lukas lahkus tollasest Isamaa ja Res Publica Liidust 2013. aasta veebruaris ning nüüd on ta otsustanud uuesti kandideerida Isamaa ridades, esialgu erakonda astumata. «Seda ma homme veel ei tee, aga kes teab,» vastas Lukas küsimusele, kas ta võib erakonnaga taasliituda.

Mitmendal kohal Lukas nimekirjas on, ta enne erakonna nimekirjade ametlikku kinnitamist veel välja öelda ei soovinud, kuid arvestades, et Isamaa oli hädas omale Tartus esinumbri leidmisega ja et Lukasel on ministri ambitsioon, on see suure tõenäosusega esinumbri koht.

Lukas juhtis 2013. aastast kuni selle aasta jaanuarini Eesti Rahva Muuseumi ning tänavu veebruaris valiti ta Tartu Kutsehariduskeskuse direktoriks. Lukas on kuulunud mitmes koosseisus riigikogusse ning samuti on ta olnud haridus- ja teadusminister. Lühikest aega on Lukas olnud ka Tartu linnapea.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles