Ülejõe pargis vahetatakse kõik olemasolevad valgustid säästlike leedvalgustite vastu.

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavalatern.
Tänavalatern. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ülejõe parki paigaldatakse 40 uut valgustit koos mastidega. Juhtimiskontrolleriga varustatud tänapäevased valgustid säästavad tavavalgustitega võrreldes 30–70 protsenti elektrienergiast. Säästetud energia kogus sõltub valguse intensiivsuse reguleerimisest, selle hämardamisest pimedal ajal, kui inimesi liigub tänavatel vähe.

Ülejõe pargis lõpetatakse tööd detsembri lõpuks ning siis on Emajõe-äärne Ülejõe linnaosa varustatud ühesuguste tänapäevaste tänavavalgustitega Atlantisest kuni Vabadussilla lähistel valmiva Delta õppehooneni.

Tänavu vahetati Tartus uute vastu välja või paigaldati uusi valgusteid ligi 600. Lisaks Ülejõe pargi valgustuse uuendamisele on suuremaid töid tehtud Idaringtee III ehitusalal (paigaldati 200 valgustit) ja vanalinnas, kus ehitati ümber 200 valgustit. Arhitekti tänavale paigaldati 35 säästlikku valgustit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles