Galerii: Lõunakeskuse taha kerkiva Tartu Erakooli uus maja sai nurgakivi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul asetasid Tartu Erakooli (TERA) õpilased koos koolipere ja Lõunakeskuse juhtidega uuele LõunaTERA koolimajale ja lasteaiahoonele nurgakivi. Ehitaja AS Ehitustrust plaanib koolimaja valmis saada uue aasta 1. augustiks.

Uus koolimaja kerkib Lõunakeskuse taha, kus hetkel asub Astri Grilli ja Astri Köögi tootmishoone. Lisaks laieneb koolihoone praegu Astri tootmishoone kõrval asuvale platsile.

«Ega sellest tootmishoonest siin suurt midagi alles ei jää,» märkis Lõunakeskuse tegevjuht Jaan Lott. Ta lisas, et kooli ehitamisega samal ajal tegeletakse paarisaja meetri kaugusel ka uue Astri tootmishoone ehitamisega, mis peab valmis saama juba veebruaris.

220 õpilasele mõeldud LõunaTERA kool tuleb kuueklassiline. Samasse majja mahub ka 60-kohaline lasteaed.

LõunaTERA direktor Rein Uusmaa sõnas, et uueks õppeaastaks, mil koolipere saab uude majja kolida, tuleb juurde otsida ka õpetajaid.

«Et avame igas klassis kaks paralleeli, siis peame kindlasti klassiõpetajaid juurde leidma ning samuti tuleb juurde otsida õppejuht ja eripedagoogid,» lisas Uusmaa.

TERA nõukogu esimehe Urmo Uibolehe sõnul on koolil praegu kolm tegutsemiskohta: Tartus Tähe tänaval, Elvas Peedul ning ka eelmisel õppeaastal avatud LõunaTERA, mis asub samuti Lõunakeskuse lähedal Tartu teaduspargi hoones. Sealt kolitaksegi järgmise õppeaasta alguseks uude majja. Kokku õpib TERA kolmes tegutsemiskohas praegu 550 last.

LõunaTERA ehitus läheb maksma 4,5 miljonit eurot. Koolimaja ehitab Lõunakeskuse omanike ettevõte Astri Grupp. Tartu Erakoolist saab Lõunakeskuse rentnik.

Astri Grupi nõukogu liige Väino Põllumäe sõnas, et kool ei saa mingil juhul olla pelgalt äriprojekt. «Arvestame, et kool ei hakka meile kasumit tootma, pigem oleme rahul, kui saame projekti lõpuks kulude ja tuludega nulli,» sõnas Põllumäe. Ta lisas, et Astri Grupi jaoks on kooli ehitamine võimalus anda ühiskonnale midagi tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles