Video: loomakaitsjate aktsioon kukkus Tartus läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva hommikul kogunes viis veendunud loomakaitsjat Tartu külje all Rahingel tegutseva lihatööstuse ette, et jätta hüvasti autoga tapamajja toodavate loomadega. Korraldajate üllatuseks selgus kohapeal, et sellesse ettevõttesse suurte autodega hommikuti loomi ei veeta ning tapamajas lõpetatakse vaid ühe-kahe looma elu päevas.

Demonstratsiooni kavandas organisatsioon Save Movement Eesti, mis on viimasel ajal vigil'iks tituleeritud ettevõtmistega tähelepanu püüdnud mujalgi Eestis. Seejuures märgitakse eesmärgina soovi parandada inimeste teadmisi tapamajadest toimuva kohta ning rõhuda empaatiavõime tähtsusele.

Tartu aktsiooni eestvedaja, Save Movement Eesti vabatahtlik German Leiman nentis hommikul Rahinge lihatööstuse ukse taga, et talle polnud teada, et suurem osa seal kasutatavast toormest tuuakse kohale lihana, mitte elusloomadena.

Lisaks Leimanile oli kohal viis aktivisti, neist kaks eestlased ning kolm välistudengid.

Leiman rääkis Tartu Postimehele, et elab praegu täiskohaga vabatahtliku elu, kelle igapäevane töö ongi loomade heaolu eest seismine. «Soovime pakkuda loomadele enne nende hukkamist armastust,» teatas Leiman.

Demonstratsiooni nimetus vigil tähendab vabatahtliku sõnul inglise keeles rahumeelset meeleavaldust, millega näidatakse armastust. Mujal maailmas, kus seesugused algatused on õnnestunud, on aktivistid püüdnud hukkamisele viidavaid loomi ka filmida ning kaastunde äratamiseks salvestisi võimalikult laia auditooriumiga jagada.

Kui Tartus polnud neljapäeva hommikul ühtegi autot, mille kõrval saanuks armastuse demonstratsiooni teha, siis Eesti esimene vigil Rakvere lihakombinaadi tapamaja ees läinud esmaspäeval õnnestus. Seal oli kohal kümmekond aktivisti, kes peatasid sigu vedanud veoki kümmekonnaks minutiks.

Vigil'eid on korraldatud kõikjal maailmas, eeskätt USAs, Kesk-Euroopa riikides, Argentinas, Austraalias, Peruus, Indias, Tais ja Jaapanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles