Galerii: isadepäeva kalapüügivõistlusel sikutati Anne kanalist välja hauge, roosärgi ja üks ahven

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kümnendat korda kogunesid suured ja väikesed landiloopijad isadepäeval Anne kanali äärde, et tugevat tuult ja napilt kolmekraadist õhutemperatuuri trotsides maha pidada traditsiooniks saanud kalapüügivõistlus. Kui varem on tulnud ette aastaid, kus kaldale ei saada kalapoegagi, siis seekord oli saaki lausa kaheksa kilo.

Lea Saar võistlust korraldavast Lõuna-Eesti kalastajate klubist rääkis, et hooaja viimase vabast veest püügivõistlusena on üritusele kujunenud oma kindel fänkond, kes hakkab juba oktoobris uurima, kas ikka seekord ka saab tulla võistu püüdma.

Tänavu oli võistlejaid 24, kuid on olnud kordi, mil Anne kanali ääres on ritvu viibutanud koguni kaheksakümne kalastaja ümber. Korra, 2016. aastal on tulnud võistlus ka ära jätta, sest kogu kanal oli jääkaane all, kuid näiteks väike jääkirme kanali kaldaservas pole takistuseks olnud. Ning ka siis on kala saadud, kinnitas Saar.

Sedapuhku saatis kalaõnn seitset püüdjat. Arvuliselt kõige rohkem uimelisi kavaldas üle Veiko Sarapuu, kes spetsialiseerus pisikese landiga hoopistükkis lepiskala roosärje tabamisele. Mees sikutas kaldale seitse roosärge kogukaaluga 1045 grammi, edestades napilt oma tütart Serenat, kes sai saagiks kolm roosärge kogukaaluga 815 grammi. Seejuures õnnestus neiul landi otsa meelitada ka ligi poolekilone «labidas».

Võistluse esikoht kuulus aga tuntud kalastussportlasele Stanislav Pesjukovile, kes sai saagiks kaks haugi kogukaaluga 2650 grammi. Pesjukov oli üks nendest julgetest, kes ronis pikema viskekauguse nimel vööni vette, ja nagu näha, tõi see taktika tulu. Kaks haugi tõi kaalumisele ka Aleksei Kotov, ent nende kogukaal jäi Pesjukovi kaladele ligi kiloga alla.

Ühe haugi tabas hiljuti spinningupüügi maailmameistriks kroonitud Ivo Sööt ning kaalumisele toodi ka üks ligi 300-grammine ahven.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles