Tartu ja Tampere uuendasid koostöölepingut

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere linnapea Lauri Lyly (vasakul) ja Tartu meer Urmas Klaas.
Tampere linnapea Lauri Lyly (vasakul) ja Tartu meer Urmas Klaas. Foto: Erni Kask

Kolmapäeval saabus Tartusse viieliikmeline delegatsioon sõpruslinnast Tamperest. Täna allkirjastasid Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tampere linnapea Lauri Lyly uue koostööprotokolli aastateks 2019–2020. 

Tamperest saabus Tartusse ka üheksaliikmeline ettevõtjate delegatsioon ning samuti on kohal Soome suursaadik Timo Kantola.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul ühendab kahte ülikoolilinna ka Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise soov. «Kindlasti leiame siin rohkelt koostöö- ja kogemuste vahetamise võimalusi, kuidas kandideerimisprotsessi edukalt läbida,» lausus ta.

Tänavu on kahe Euroopa kultuuripealinnaks pürgiva linna koostöö tihenenud kultuuri valdkonnas. Arutatud on koostöövõimalusi kultuuripealinna tiitli taotlemisel.

Kevadel avati Tamperes Soome sajandi muuseumiks valitud Vapriikkis Eesti Rahva Muuseumi kureeritud EV100 näitus «Vabaduse lood». Kahel linnal on käimas kultuurivideote vahetamise projekt, kus mõlemad linnad saadavad vastastikku videotutvustusi olulisemate kultuuri- ja vaba aja ürituste kohta.

Tampere ja Tartu sõprussuhted pärinevad 1990. aastast, mil toimus esimene ametlike delegatsioonide kohtumine. 1992. aastal sõlmitud Tartu ja Tampere sõpruslinnade lepingut uuendatakse iga kahe aasta tagant koostööprotokollide kaudu.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles