Kutsehariduskeskus avab oskuste ööl uksed

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevased juuksurid teevad oskuste ööl tasuta soenguid. Arhiivifoto.
Tulevased juuksurid teevad oskuste ööl tasuta soenguid. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk

Täna õhtul avab Tartu kutsehariduskeskus uksed kõigile huvilistele, et koos tegutseda esimesel oskuste ööl. Kell 17–21 pakutakse eriilmelist programmi, kust leiavad palju põnevat ja kasulikku nii noored kui ka pered. 

Kutsehariduskeskuse turundusjuhi Kaire Metsa sõnul on tänapäeval tarvilike oskuste hulk üha suurem ning oskusõppe populaarsus kasvamas. «Teeme oma uksed lahti õhtul, et kõik saaksid tulla oma annet avastama, õppima või kogema. Programmist leiab meistriklasse, tasuta teenuseid ning isetegemis- ja kaasaelamisvõimalusi,» rääkis ta.

Kutsehariduskeskuse Kopli tänava õppehoones võib osaleda tasuta meistriklassides, kus saab valmistada trühvleid või lihapalle, õppida tapeetimise või luksusliku vannisoola valmistamise nippe ning glamuurmeigi tegemist. Fännide ette astub ka tervisliku elustiili blogija ja sisulooja Fitloora, kes jagab nippe, kuidas sotsiaalmeedia staariks saada. 

Õhtu jooksul pakub kutsehariduskeskus ka tasuta teenuseid. Juuksurisalongis teevad tulevased juuksurid tasuta soenguid ning autotehnikud reguleerivad autotulesid, et pimedal ajal nähtavus parem oleks. Saab lõõgastuda massaažitoolis ning küsida nõu, kuidas nutiseadmeid veel nutikamalt ja turvalisemalt kasutada. 

Noorkokk 2018 võistluse hõbemedalist Rasmus Reismaa eestvedamisel avab uksed pop-up-restoran «Kus suitse, seal tuld». Noored kokad valmistavad ja pakuvad neljakäigulise õhtusöögi ning lubavad maitseelamusi ja üllatusi. 

Maja peale jagub ka palju teisi meeleolukaid tegevusi. Nipilaval toimuval oskuste sõul näitavad oma andeid ja oskusi noored rätsepad, kokad ja toitlustusteenindajad ning lubatakse nii tuld kui tossu. 

Lisaks võib pop-up-kohvikus maitsta maailma kondiitriklassikat ning helkurehete valmistamise maratonil saab ise endale valmistada vahva ja meeldejääva helkiva kaunistuse, samuti infot helkuri tähtsusest turvalisel liiklemisel. Lastele avatakse meisterdamisnurgad, kus pere pisemad saavad aega veeta. 

Oskuste öö programm jätkub Spark MakerLabis, kus töötubades saab nuputada ja meisterdada. Muu hulgas on võimalik proovida keevitussimulaatoril keevitamist ja 3D-printimist, elektri- ja mehhatroonikutööd saab proovida konstruktorite ja simulaatorite peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles