Ülikooli raamatukogus avatakse portreenäitus Tartu kultuuriinimestest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Näituse plakat

Täna avatakse Tartu ülikooli raamatukogu kolmanda korruse fuajees Konrad Mägi ateljee kunstnike näitus «Kultuursed portreed». Eksponeeritud on 55 portreed, millel on kujutatud mitmeid Tartuga seotud kultuuriinimesi. 

«Näitusel saab kokku nii Konrad Mägi ateljees algusaastatel õppinud kui ka praegu seal oskusi ning kogemusi omandavate kunstnike looming,» tutvustas autoreid näituse üks kuraatoritest Tea Lemberpuu.

Portreteerimine on igale kunstnikule proovikivi. «Lisaks heale pildile peaks sellelt paistma ka äratuntav karakter,» rääkis Lemberpuu. «Loodame, et vaataja tunneb piltidelt ära meie kultuuriinimesed ja avastab nende puhul ka mõne nüansi, mille on tabanud kunstnik.»

Näituse jaoks portreteeriti 27 persooni, nende hulgas on näiteks Tõnis Mägi, Merle Jääger, Indrek Hirv, Urmas Vadi, Marju Lepajõe. Maalijaid oli ligi 20 ja tööd valmisid aastatel 2016–2018. Väljapanekusse on lisatud ka mõned portreed, mis on valminud väljaspool Konrad Mägi ateljeed, kuid mis sobituvad teemasse ja rikastavad väljapanekut.

Kultuuriinimeste portreed valmisid Konrad Mägi ateljee seltsi ja Tartu linnavalitsuse koostöös. Näituse on korraldanud ning kujundanud Tea Lemberpuu ja Margus Meinart.

Näitus «Kultuursed portreed» jääb raamatukogu kolmandal korrusel avatuks 7. detsembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles