Päästjad lõpetasid Tartu kesklinnas alajaama põlengu kustutustööd, mõnes majas puudub veel elektrivool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna veidi enne kella poolt üheksat said päästjad väljakutse Tartus Riia mäel varem ülikooli füüsikahoonena tuntud Tähe 4 majja, kus töötavad näiteks Tartu erakool, PRIA ja Tartumaa Rajaleidja keskus.

Süttinud oli alajaam, mis asub Tähe 4 hoone Päeva tänava poole jääval küljel, teatas sündmuskohal käinud Tartu Postimehe reporter Kelly Kukin.

Põlengusuits levis kõrval asuvasse hoonesse Tähe 4, kus asuvad lasteasutused ja mitmete asutuste bürood. Inimesed alguses evakueerusid, kuid nad lubati hoonesse tagasi.

Alajaam tossas, õhus oli kaablite kärssamise hais, päästjad evakueerisid hoonest inimesi. Et tegu on suure hoonega, kus töötab-õpib sadu inimesi, olid päästjad kohal kolme autoga ja sündmuskohale sõitis välja ka kaks kiirabiautot. 

PRIA teatas, et alajaama põlengu tõttu on täna häiritud kõigi süsteemide töö, telefonid ei tööta.

Alajaama rikke tõttu ei töötanud kuni veerand 11ni Tartu kesklinnas ka osa valgusfoore. Foorid olid rivist väljas kaubamaja ja Kvartali vahel, Kalevi ja Riia tänava ristmikul ning Era ja Võru tänava nurgal.

Elektrivooluta oli ka suur osa Karlova linnaosa elamutest. Elektrilevi andmeil oli hommikul vooluta ligi 1450 klienti.

Kella 11 ajal oli piirkonnas vooluta veel 40 klienti, kelle elektriühendus taastamisega tegelevad Elektrilevi tehnikud.

Kiik märkis, et niikaua kuni päästjad ootasid elektrikute saabumist, tulekahju sumbus ja kella 9 ajal tuulutasid pritsimehed laohoonet ja alajaama.

Põlengu tekkimise põhjusi uuritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles