Psühholoogia tulevikku kiikav triller opereerib ajuga

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aparaadi- ja videorohket lavastust «Unusta/unista» mängitakse uue anatoomikumi ringauditooriumis. 
Aparaadi- ja videorohket lavastust «Unusta/unista» mängitakse uue anatoomikumi ringauditooriumis. Foto: Gabriela Liivamägi/Tartu Uus Teater

Psühholoogia, käitumishälbed ja inimeste kokkuleppelisest normist kõrvalekalded on kunstnikele loomingu mõttes nagu mahlane ja magus virsik, millesse hambad ahnelt sisse lüüa. Tartu Uue Teatri lavastus «Unusta/unista» oleks sel juhul justkui muteerunud virsik, muidugi orgaaniline ja GMO-vaba, aga mitu korda sahvtisem ja magusam, kui esmapilgul arvata võiks.

Teatri kodulehel avaldatud lavastuse kirjelduses lubatakse inimeste traumad ümber kirjutada ja teha ajule taaskäivitus. Tegelikult astub lavastus antud lubadustest üsna hooletu ja pika sammuga üle ning üllatab publikut võimatult mitmekihilise kunstitervikuga, mis sobib nii psühholoogiahuvilisele kui ka paadunud kriminaalromaanide austajale.

Rohkem kui teadusteater

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles